• 06-48347348
 • evon.zevenbergen@nieuwelan.nl

Even voorstellen

Hoi, wat leuk dat je op mijn website kijkt!

Om je stem te verdienen vind ik het wel zo netjes om ook wat te vertellen over de persoon achter de speerpunten en het stembiljet. Je vertrouwt mij tenslotte toe met jouw stem voor het beleid in de gemeente Alphen aan den Rijn voor de komende vier jaar.

Mijn naam is Evon Zevenbergen. Ik ben 24 jaar oud en al sinds mijn eerste levenslicht woonachtig in Alphen aan den Rijn. Sinds oktober 2016 woon ik op mijzelf in het jongerencomplex aan de Prins Bernhardlaan bij het Station. Voor die tijd heb ik 22 jaar op de Koningsmantel gewoond samen met mijn beide ouders Peter Zevenbergen en Yolanda Zevenbergen-Mense.

Opleiding
Mijn eerste school was basisschool het Spectrum aan de Honingzwam. Hier heb ik alle jaren doorlopen waarna ik op het Ashram College terecht ben gekomen met een HAVO-advies. Het eerste jaar heb ik op HAVO-niveau les gekregen maar ben na één jaar afgestroomd naar het VMBO omdat ik activiteiten buiten school leuker vond dan school zelf. Zonder vertraging heb ik mijn VMBO als een van de beste van mijn leerjaar uiteindelijk afgesloten.

Na het VMBO ben ik naar het MBO gegaan op het ROC Midden Nederland in Utrecht. Daar heb ik binnen 2,5 jaar mijn diploma niveau 4 ‘Marketing Medewerker’ gehaald. Na een tussenjaar ben ik naar het HBO gegaan voor de opleiding Business Studie aan het InHolland college in Den Haag. Binnen een paar maanden bleek al dat dit niet de keuze was en ben ik afgehaakt. Na weer een tussenjaar heb ik weer geprobeerd om een HBO-opleiding op te starten. Dit keer had ik meer succes! Binnen 1 jaar had ik mijn propedeuse voor de opleiding Media en Entertainment. Momenteel zit ik in jaar 2.

Nevenactiviteiten
Naast mijn school ben ik altijd maatschappelijk actief geweest. Dit begon op mijn 13e toen ik samen met Sebastiaan Bredenbeek (huidig Penningmeester) Scorende Jongens ben gestart. Dit is een gratis voetbalschool voor kinderen 7 t/m 12 jaar die iedere zondagochtend op openbare trapveldjes konden voetballen. Op het hoogtepunt hadden we 150 kinderen per week verdeeld over 7 locaties in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Woubrugge. In 2012 heb ik in een van mijn tussenjaren geprobeerd om dit initiatief uit te rollen door heel Nederland. Dit is uiteindelijk niet gelukt waarna ik mij weer ben gaan focussen op alleen Alphen aan den Rijn.

Vanuit mijn functie als voorzitter van Scorende Jongens ben ik samen met mijn bestuur onderscheiden met drie prijzen:

 • Ster van Alphen (Gemeente Alphen a/d Rijn) — Nov 2010
  * Een onderscheiding van de gemeente Alphen aan den Rijn voor de jeugd die zich inzet voor de maatschappij.
 • Starter van de maand (VOA) — Apr 2011
  * Een onderscheiding van de lokale en tevens grootste ondernemersvereniging van Nederland (VOA) voor ons initiatief en inzet in Scorende Jongens.
 • Het beste sportbestuur van Nederland (NOC*NSF) — Nov 2011
  * Een onderscheiding van het NOC*NSF aan het bestuur van Scorende Jongens
  voor hun bewezen diensten en inzet voor de maatschappij.

Naast Scorende Jongens heb ik op veel verschillende manieren een bijdrage geprobeerd te leveren aan Alphen aan den Rijn en voornamelijk de jongere vitaliteit van onze gemeente. Zo ben ik tussen 2009 en 2014 samen met Sander van der Laan trainer, leider en/of coach geweest van 7 verschillende teams bij Alphense Boys en AVV Alphen. Van de F1 tot aan de MB1 heb ik 5 seizoenen lang op het voetbalveld gestaan. Buiten het sportieve gedeelte om heb ik ook in de Alphense jongerenraad gezeten, ben ik mede-eigenaar geweest van jongerenwebsite Alphen.NU, organiseer ik sinds 2016 mede het Alphens Bevrijdingsfestival en ben ik momenteel als initiatiefnemer betrokken bij het aanpakken van de leefbaarheid van de Julianastraat.

Werk
Mijn eerste geld verdiende ik bij Ten Brink Foodretail. Destijds nog een franchise van C1000 in de Herenhof. Hier heb ik van 2009 tot 2011 gewerkt. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij Theater Castellum als publieksbegeleider wat ik ook anderhalf jaar heb gedaan. Tot aan 2014 heb ik tussendoor nog wat kleine tijdelijke baantjes gehad in de detailhandel en magazijnwerk. Sinds 2014 ben ik werkzaam bij mijn huidige werkgever: Wijnbar&Zo in de Julianastraat. Ondanks dat ik geen werkervaring had hebben Ruud Warmerdam en Fred Bakker mij een kans gegeven en die heb ik met beide handen aangegrepen. Hier heb ik mij ontwikkeld tot wie ik nu ben en sinds juni 2015 ben ik Assistent-Bedrijfsleider bij de Wijnbar.

Toekomstbeeld
Naast mijn politieke carrière wil ik ook in het bedrijfsleven het maximale eruit halen. Dit begint bij het succesvol afronden van mijn opleiding Media en Entertainment Management. Vervolgens hoop ik zelfstandig ondernemer of werkzaam bij een vooruitstrevend en innovatief evenementenbureau te kunnen werken. Mijn droombaan blijft nog altijd om in de directie bij SC Heerenveen te komen.

Dit is in een notendop 24 jaar van mijn leven. Hieronder staat in de bijlage mijn CV met al mijn activiteiten, schoolopleidingen en werkervaringen. Mocht je nou nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaand verhaal of van mijn CV kan je altijd een berichtje sturen via de mail of per Whatsapp/telefoon. De contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina.

Met vriendelijke groeten,

Evon Zevenbergen
06-48347348

Bijlage: Curriculum Vitae Evon Zevenbergen