• 06-48347348
  • evon.zevenbergen@nieuwelan.nl

Even voorstellen

Hoi, wat leuk dat je op mijn website kijkt!

Om je stem te verdienen, vind ik het netjes om ook de persoon achter de politieke filmpjes, speerpunten en debattafel voor te stellen. Je vertrouwt mij tenslotte jouw stem toe om mede het beleid van de gemeente Alphen aan den Rijn te bepalen voor de komende vier jaar.

Mijn naam is Evon Zevenbergen, op 8 juli 1994 geboren in Leiderdorp, maar ik woon al mijn hele leven in Alphen aan den Rijn. Ik kom uit een gezin van één, dus geen broers of zussen, maar wel opgegroeid met betrokken ouders Peter Zevenbergen en Yolanda Zevenbergen-Mense. Sinds 2016 woon ik op mijzelf en ik ben eind 2021 gaan samenwonen met mijn vriendin Anouk van Eijk en onze twee lapjeskatten Kita en Lana.

Opleiding

Mijn eerste school was basisschool het Spectrum aan de Honingzwam. Hier heb ik alle jaren doorlopen waarna ik op het Ashram College terecht ben gekomen met een HAVO-advies. Het eerste jaar heb ik op HAVO-niveau les gekregen, maar ik ben na één jaar afgestroomd naar het VMBO, omdat ik activiteiten buiten school leuker vond dan school zelf. Zonder vertraging heb ik mijn VMBO als een van de besten van mijn leerjaar uiteindelijk afgesloten.

Na het VMBO ben ik naar het MBO gegaan op het ROC Midden Nederland in Utrecht. Daar heb ik binnen 2,5 jaar mijn diploma niveau 4 Marketing Medewerker gehaald. Na een tussenjaar ben ik naar het HBO gegaan voor de opleiding Business Studie aan het InHolland college in Den Haag. Al snel bleek dat dit niet de juiste keuze was. Na weer een tussenjaar ben ik opnieuw begonnen aan een HBO-opleiding. Dit keer had ik meer succes! Binnen een jaar had ik mijn propedeuse voor de opleiding Media en Entertainment en binnen de voorgeschreven vier jaar heb ik de opleiding afgemaakt.

Actief in de maatschappij

Naast mijn opleiding was ik altijd maatschappelijk actief. Dat begon al op mijn 13e toen ik samen met Sebastiaan Bredenbeek Scorende Jongens heb opgericht. Deze gratis voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zorgde dat de kinderen iedere zondagochtend op openbare trapveldjes konden voetballen. Op het hoogtepunt hadden we 150 kinderen per week verdeeld over zeven locaties in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Woubrugge. In 2012 heb ik in een van mijn tussenjaren geprobeerd om dit initiatief uit te rollen door heel Nederland. Dit is niet gelukt, daarna heb ik mij weer gericht op Alphen aan den Rijn.

In mijn functie als voorzitter van Scorende Jongens ben ik samen met het bestuur onderscheiden met drie prijzen:

  • Ster van Alphen (gemeente Alphen aan den Rijn) november 2010. Een onderscheiding van de gemeente Alphen aan den Rijn voor jeugd die zich inzet voor de maatschappij.
  • Starter van de maand (VOA) april 2011. Een onderscheiding van de lokale en tevens grootste ondernemersvereniging van Nederland (VOA) voor ons initiatief en inzet met Scorende Jongens.
  • Het beste sportbestuur van Nederland (NOC*NSF) november 2011. Een onderscheiding van het NOC*NSF aan het bestuur van Scorende Jongens voor hun bewezen diensten en inzet voor de maatschappij.

Naast Scorende Jongens heb ik op verschillende andere manieren een bijdrage geleverd aan Alphen aan den Rijn. Zo ben ik tussen 2009 en 2014 samen met Sander van der Laan trainer, leider en/of coach geweest van zeven verschillende teams bij Alphense Boys en AVV Alphen. Van de F1 tot aan de MB1 hebben wij vijf seizoenen op het voetbalveld gestaan. Buiten het sportieve gedeelte om heb ik ook in de Alphense jongerenraad gezeten en was ik mede-eigenaar van jongerenwebsite Alphen.NU. Ik organiseer sinds 2016 mede het Alphens Bevrijdingsfestival. Momenteel ben ik als initiatiefnemer betrokken bij het aanpakken van de leefbaarheid van de Julianastraat.

Werk

Mijn eerste geld verdiende ik bij Ten Brink Foodretail. Destijds nog een franchise van C1000 in de Herenhof. Hier heb ik van 2009 tot 2011 gewerkt. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij Theater Castellum als publieksbegeleider, wat ik ook anderhalf jaar heb gedaan. Tot aan 2014 heb ik tussendoor nog wat kleine tijdelijke baantjes gehad in de detailhandel en magazijnwerk.

Tussen 2014 en 2021 heb ik gewerkt bij Wijnbar&Zo in de Julianastraat. Ondanks dat ik geen werkervaring had, hebben Ruud Warmerdam en Fred Bakker mij een kans gegeven en die heb ik met beide handen aangegrepen. Hier heb ik mij ontwikkeld tot wie ik nu ben. Na acht jaar bij de Wijnbar als assistent bedrijfsleider heb ik met pijn in het hart afscheid genomen.

Op dit moment ben ik in dienst bij Yvey Amsterdam, de exclusieve cateraar van het hoofdgebouw in de Johan Cruijff ArenA als Hospitality Coördinator.

Mijn politieke werkzaamheden verdienen alle aandacht. Naast deze werkzaamheden wil ik het maximale uit het leven halen, zowel persoonlijk als zakelijk gezien. Ik heb niet direct politieke ambities, in de functie als gemeenteraadslid wil ik vooral mijn maatschappelijke bijdrage leveren. Uiteindelijk zou mijn carrière voltooid zijn als ik een functie in de directie bij SC Heerenveen mag invullen.

Politieke activiteiten

De afgelopen vier jaar heb ik als jongste gemeenteraadslid voor de fractie van Nieuw Elan geknokt voor woningen voor jongeren, starters en young professionals, voor nacht-food-horeca, voor een beter openbaar nachtnet, voor een levendig Stadshart en voor nog veel meer onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn. Ik heb zelfs bij Provinciale Staten gepleit voor meer en betere woningen voor deze doelgroep.

Dit is in een notendop mijn leven tot nu toe. Als je met mij in gesprek wilt naar aanleiding van bovenstaand verhaal: je kunt altijd een berichtje sturen via de mail of per Whatsapp of telefoon.

Mijn contactgegevens zijn:

Met vriendelijke groeten,

Evon Zevenbergen

Bijlage: Curriculum Vitae Evon Zevenbergen