• 06-48347348
  • evon.zevenbergen@nieuwelan.nl
Proef om de terrastijden in Alphense centrum gelijk te trekken is overgenomen door college

Proef om de terrastijden in Alphense centrum gelijk te trekken is overgenomen door college

Tijdens de raadsvergadering van 26 november heeft Raadslid Evon Zevenbergen met succes een motie ingediend om een proef te houden in de zomer van 2021 waarbij de terrastijden in het Alphense centrum gelijkgetrokken worden. De motie had voldoende steun van zowel oppositie als coalitiepartijen, waarna het college de motie heeft overgenomen.

Afgelopen zomer werd het de fractie van Nieuw Elan  duidelijk dat er verschillende regels golden voor horecaondernemers in het centrum. Daar waar de ondernemers aan de Hoge Zijde in de zomer de terrassen tot 01:00 uur open mogen houden, geldt dit aan de Lage Zijde tot 11:00 uur. “Het is vrij bijzonder dat in één gebied als het centrum er verschillende spelregels gelden voor ondernemers. Met het verruimen van de tijden kunnen we het centrum weer net iets aantrekkelijker maken voor onze inwoners. Daarom ben ik zeer blij dat deze motie zoveel steun kreeg en uiteindelijk werd overgenomen. Juist nu moeten we de horecaondernemers niet belasten met extra regelgeving maar ondersteunen om hun zaken draaiende te houden!’’, aldus Raadslid Zevenbergen.

De proef wordt opgezet in nauw contact met alle horecaondernemers, stakeholders en de bewoners van het centrum. Aan de Hoge Zijde heeft een proef uiteindelijk geresulteerd in nul bezwaren bij de uiteindelijke vaststelling. Aan het eind van 2021 zal de proef worden geëvalueerd om bij succes definitief aan te passen in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV).